Iduće kolo:

19. MNL "VUKOMERIČKE GORICE 2022."

KIŠA! - 07/2022

Datum: 11.07.2022.

Gladovec nas je dočekal toplo i okupan suncem, a ispratil u dugemi rukavi i na mrzlo. Temperaturne i vremenske promjene za popizdeti. Ali na Peščenaku smo vidjeli fajn zanimljivih tekmi, rezultatski skroz napetih i neizvjesnih do samoga kraja. Već pomalo osjećamo godišnje odmore, neke ekipe su naknap sa igračima. Verujem da si buju zdržali kaj se igračof tiče i da nebu nikakvih većih problema. Inače, događanja pri Peščenaki su navek zanimljiva i interesantna. Sasvim solidna muzika, kvalitetna šank linija, prekrasan ambijent, veliki i dobar teren, šumica okolo za otiti u kvar i kam češ bolje. Svi preduvjeti za dobru zabavu i druženje su tu. I navek je bilo tu dobre zabave, ali to prokleto vreme ..... Nema veze, idemo dalje. Prešli smo polovicu naših putovanja. Neki su možda mislili da se do tad bu nekaj razbistrilo, ali seje i dalje komplicerano do jaja i bola. Malo su se neki izdvojili gore, ali to nikaj ne znači. More se kiksati na svakom koraku. Pitajte samo Šiku i Ilovaču, kiksaš de se niti ne zmisliš. Uglavnom, bu zahebano i napeto do kraja. Se me strah kak bu na Ilovače zadnje kolo. Opći raspašoj. A do unda, družimo se, zabavljajmo se, veselimo se svakom novom danu i zahvalimo Njemu što nam daje snagu za sve to. A kak je bilo pri Peščenaki, sad bumo videli:

Lučelnica Gornja Opatija 1:0

Mučeniki i Futači odigrali su jako dobru tekmu gdje su više sreće imali Mučeniki koji su jednim ubodom uboli tri bodeka. Mora se reći zasluženo. Opet kratka klupa Mučenikof, nema Crnoga i Maca, a Danči nemre sve sam, krepa dečko. Sve u svemu, dobra najava današnjih događanja.

Novo Brdo Kozjača 3:1

Prvi derbi dana i to dobrosusecki. Miši su si, Manekenima fali Martin. Navodno zaspal. U četiri popoldan. Hebi ga, zamenil je dan aza noć kak malo dete. Zgleda da je dobro cical i da mu se dopalo. Nu dobro, pak se mora priznati, poprilično kvalitetna tekma, dosta dobro kontrolirana. Miši stali otraga, poslali Pankija naprvo pa kaj napravi, a on je napravil pravi dar-mar u obrane Manekana i rešil tekmu. Menekeni su nekaj sprobavali al n e išlo. Kaje prešlo Korde i Mišu, zastavil je Marko. Zasluženo bodeki ideju na Boriščak.

Donji Hruševec Strezojevo 1:0

Pred dve lete nigdo nebi rekel da bu ova tekma derbi. Fala Bogu, je. I to dober derbi. Šoferi već malo umorni jer su imali matineju prije, uspeli su nekak kontrolerati Kristuše koji su navirali ze se strani. Se je smrdelo na nulu, a unda je Matej zel loptu, prešel kak T-84 po leve strane i z palcem leve noge dregnul loptu pod prečku da ju ni Šerif u najboljim danima nebi obraniil. Mučeniki šokerani, ali napadaju, Šoferi na škrgami jer klupa je ultra kratka, ali nejde i nejde. Bodeki odeju na Gorencof breg, a Mučeniki moraju čekati do sobote i prilike da zemeju bodeke.

Gladovec Opatija 0:1

Još jedan derbi, ali začelja. Domaći Peščenaki nikad brojniji na Lige, Sinovi nesreće u standardnom polovičnom i mlađahnom sastavu sa tatom Tihomirom na čelu. Borba je sa svim elementima nogometne igri, na jedne i druge strane, ali jedna nepažnja najzadnje linije Peščenakof omogućila je da dobiju golčeka. I sad probaj to nekak vrnuti u egal, a nejde. Si kaj pucaju debelo prebacuju, nišanske sprave nikakve i Sinovi nesreće prve bodeke pelaju k roženičke kapele na blagoslov.

Velika Buna Pokupsko 2:1

Divovima ovo leto ide kak i voda na breg, dok ni Ribiči se nemaju baš ščem pofaliti. Opet oslabljeni Divovi, ali sa novim taktičkim varijacijama na temu, dok su i Ribiči pojačali svoje redove. Teška borba po celom terenu, lovanje i borba za loptom na jedne i druge strane. Zabili jedni i drugi na greške obrana, i kad su si već videli da bu nula, nekakva frkafula ode Ribičom u golčeka. Kruno je lut. Skroz. Do kraja su Ribiči navirali, ali ne išlo i malo mira se vrnulo na Križajnu.

Markuševec Šiljakovina 1:1

Još jedan derbi koji je, po kišovitom vremenu, pružil svu lepotu, raskoš i neizvjesnost nogometa na Breške lige. Šumari skoro kompletni, Kauboji malo nekompletni. Ali nema veze, kiša pada, nogomet se igra ,nigdo se ne plače za onemi koje nema i borba je velika. Nekaj jače naviraju Šumari, ali bez uspjeha. Kruz i Jasmin, a na kraju i Zvone se to zapiraju. A naprvo Tomo bije teške i grde bitke. Unda su nekak Šumari zabili golčeka, kak, neznaju niti oni sami i problemi za Kauboje. Naviraju, ali nejde. I kad su si mislil da bu to tak završilo, zaboraveli su da se tekma igra do kraja. Prebita leva strana Šumarof, ubačaj u sredinu, a Hrco na prvom mestu i Fićo je materan. Vu zajdni čas se zramnala reza. Veselje na jednoj strani, očaj na drugoj strani. Ali to je nogomet, to su emocije, to su zanimljive stvari.

Dubranec Kravarsko 8:3

Na kraju kišovitog dana trebali smo imati jedan El Clasico. Trebali. Jer na El Clasico je došla samo Ilovača, dok Leptiri ma su se smočila krila i nesu mogli poleteti. Došel je i Grga, fino upicanjene i njegovane brade, crne, elegantnog koraka i vitkog stasa. Frizura maksimalno kontrolirana , bez ijednog pramena koji bi malo divljao po glavi. Pavel: smiren, mučeči, mrzel kak gemišt u rosne čaše, gladen. Golof. Kiki: zaigran, rastrčan, interesantan i nemilosrdan. A kad je tak, onda nigdo nema šamse. Tak je bilo i ovaj put. Nema Šukija, nema Bože, nema krvi i odeju bodeki na ilovaču koja semi govori: nismo mrtvi, mi tek sad krećemo i pazite nas se si!

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Donji Hruševec 7 5 2 0 23 8 15 17
2 Novo Brdo 7 5 1 1 23 5 18 16
3 Šiljakovina 7 5 1 1 14 8 6 16
4 Lučelnica 7 4 3 0 15 4 11 15
5 Strezojevo 7 4 1 2 12 7 5 13
6 Dubranec 7 3 1 3 25 13 12 10
7 Markuševec 7 3 1 3 16 12 4 10
8 Kravarsko 7 3 1 3 17 17 0 10
9 Velika Buna 7 3 1 3 11 17 -6 10
10 Kozjača 7 2 3 2 10 8 2 9
11 Gornja Opatija 7 1 1 5 10 15 -5 4
12 Pokupsko 7 1 0 6 10 19 -9 3
13 Gladovec 7 1 0 6 7 25 -18 3
14 Opatija 7 1 0 6 5 40 -35 3
Malonogometna liga Vukomeričke gorice