Iduće kolo:

20. MNL VUKOMERIČKE GORICE 2023.

VESELICA!!! - 13/2023

Datum: 22.08.2023.

Završila je i ovogodišnja, jubilarna, 20.liga!!! Nevjerojatnim raspletom i zapletom. Prvaka odlučio jedan gol. Jedan jedini gol!!!

Šokovima koje samo Breška liga može priprediti svojim pratiteljima i igračima. I dok su neki imali nevjerojatni peh, druge je fortuna malo i pomazila. Nikad neizvjesnija liga nego ove godine. Neizvjesna tako da je o prvaku odlučio jedan jedini gol u međusobnom troboju momčadi sa vrha koje su imale isti broj bodova. Tu su Šoferi bili najuspješniji i svaka im čast na tome. Po skromnom mišljenju većine pratitelja ovogodišnjih događanja, zasluženo su tu gdje jesu. A da su se već prije trebali osigurati jesu, jer su imali milijon prilika da se odvoje na vrhu, ali navek ih je nekaj smelo vtem. Drugoplasirana je Ilovača dok su treći Divovi. Ostala mjesta su raspoređena čistam vredu.

Kaj reći o ovogodišnje Lige? Jubilarna, dvadeseta i i nije razočarala. Dapače. Pružila nam je brdo neizvejsnosti, brdo neočekivanih rezultata, more preokreta. Stalno je osam-devet ekip na hrpe u dva-tri boda i nigdo se ne odvaja. A to je i bila draž, to je bila čarolija tih događanja. Je nam sve teže, mladi sve manje žele raditi na projektu Breške lige, ali još navek s najde dovoljno zaljubljenika i entuzijasta koji to drže i pokreću. Kaj dalje? Nikaj. Već završetkom ovogodišnje Lige počele su pripreme za netradicionalnu, ali važnu 21. Brešku ligu. Evo i najboljih ove godine:

Najbolji igrač: Rovišan Marko, Strezojevo; Najbolji golman: Kordić Marko, Novo Brdo; Najbolji strijelac: Kovačić Jurica, Kozjača.

Fait play: Kravarsko; Najbolji domaćin: Dubranec.

Momčad Lige: Kordić Marko (Novo Brdo), Rovišan Marko (Strezojevo), Kovačić Jurica (Kozjača), Đurašin Matko (Velika Buna), Šečić Kristijan (Dubranec), Matušin Zvonimir (Donji Hruševec)

Momčad desetljeća 2013.-2023.: Kordić Stjepan (Novo Brdo) Huđber Robert (Velika Buna), Turković Božidar (Kravarsko) Šandor IVan (Opatija) Stanešić Alen (Lijevi Štefanki) i Brajković Josip (Gornja Opatija).

Nešto o svakoj momčadi posebno.

Donji Hruševec: Šoferi su prvaci po prvi put i to više nego zasluženo. Imaju problem golmana, imaju problem kadrova, ali imaju neverovatnoga tateka Gorenca koji to čari i vleče koji ih je rival i gural kad je bilo najteže. Kak smo već i rekli par puta su imali priliku da se odvoje na vrhu, pa su svaki put ukakali, ali kad je bilo najpotrebnije, u zadnja dva kola zvlekli su zadnje atome snage i kvalitete, uzeli kompletan plijen i zasluženo postali prvaci. Za 1 gol umeđusobnom tromeču sa Ilovačom i Divovima.

Dubranec: Kak je na početko to sve zgledalo, nigdo na Ilovaču i njihovo drugo mesto nebi dal ni kune. Ali njihov čuveni kuraž, njihova fanatična trka i neverovatni Škajnec su ih dopeljali do drugoga mesta. Kak i navek morali su se najprije oduzeti da bi se mogli zbrojiti i kad je to napravljeno, onda je i išlo.

Velika Buna: Divovi, ove godine od milja prozvani Mali divovi su mlada, poletna i kvalitetna ekipa koju je samo malo prekesno preuzel tata Škojc. Pokazali da mladost ima i kvalitetu. Ako ostanu u ovom sastavu, na leto ih se bude fajn toga pitalo.

Kravarsko: Leptiri su stalno bili tu pri vrhu, stalno u problemu s ljudstvom, ali ludouoporni Šuki i Jožica su zvlekli sezonu jako uspješno za njih. Fer i korekto odigrana zadnja tekma dokaz je da na Bregima razmišljamo samo o sebi.

Šiljakovina: Šumari su najveći tragičari zadnjeg dana. Došli kao prvi, odlaze kao peti. Nekonstantnost u dolaženju glavnih igrača ipak ih je koštala bodekov na manje atraktivnim protivnicima kaj se na kraju pokazalo i presudnim.

Strezojevo: Kristuši su na početku su bili na samom vrhu, ali kak je Liga odmicala, sve su više padali, ponajviše radi kratke klupe. Ipak, iznjedrili su najboljeg igrača Lige kaj bi im trebal biti veliki poticaj za daljnje želje i stremljenju ka samom vrhu.

Markuševec: Kauboji su celo leto skroz nepredvidljivi. Stalo je netko falio i to se dosta osjetilo na rezultatima. Imaju najbolju logističku podršku i pratnju od svih ekipa i vjerujemo da će i u budućim vremenima održati konstantnost svojeg igranja i druženja.

Novo Brdo: Miševi pomlađuju momčad i to se odmah osjeti na rezultatu. Skužili su da je bit cijelog projekta druženje i tako se ponašaju. Naravno da žele pobijediti, ali ne pod svaku cijenu. Dobro se zabavljaju i stari i mladi i mušk i i ženski i to je pozitivna priča sa njihove strane.

Lučelnica: Mučeniki su možda malo prenisko plasirani za svoja očekivanja i kvalitetu koju neupitno imaju. Žal i kratka klupa, nedolazak glavnih igrača na nekoliko tekmi morao se osjetiti na krajnjem rezultatu. Igrali su u sistemu toplo-hladno.

Kozjača: Badelovi manekeni su živahno počeli kao i svake godine. Čim je Liga dalje odmicala, javljali su s standardni problemi sa odlascima na more, sa manjkom sreće po koji put i možda su malo prenisko završili, s obzirom na očekivanja koja su imali na početku.

Gornja Opatija: Futači inače imaju problem kadra kad su svi. Ove godine se posebno to osjetilo tak da je na gro tekmi falio Poglavica Crni, a kad nije bilo ni Maca i ni Dnačija tak da je plasman, možda ....

Pokupsko: Ribiči su se tek pred kraj probudili kad su došli neki igrači kojih prije nije bilo. Imaju određenu kvalitetu, moraju poraditi na živcima, nervima i strpljivosti i u buduće bi trebali biti tvrd orah za sve.

Opatija: Sinovi nesreće su tu gdje jesu, ali oni su stvarno najmlađi. Bez Dube i Tihoga, prosjek 16 let. Moraju biti strpljivi, moraaju svd olaziti i ako ostanu kompletni, u budućim vremenim bi mogli biti izneneđujuće visoko plasirani. Ko Futači pred par let.

Na kraju još jednom zahvala svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju ove Lige. Hvala svim donatorima i prijateljima Lige, hvala futsal sucima Blažin Mariju, Harastija Stjepanu i Mijač Filipu, koji su nam se u određenom trenutku pridružil i pomogli u održavanju naše priče. Kaj reči nek: VIDIMO SE K LETU V ŠESTOM MESECU!!!

Gornja Opatija
Pokupsko Novo Brdo 0:0

Počelo je laganini tekmom. Ribiči skoro kompletni i kad su takvi onda su grdi, dok Miševi nisu iskazivali neku preveliku želju za nečim više. Tak je i završilo. Izgleda da svi sa nestrpljenjem očekuju kasnija burna događanja.

Kravarsko Šiljakovina 3:2

Ne derbi nek derbi. Koji odlučuje o svemu. I tičeki na grane znaju da Šumari moraju dobiti da bi bili ziherača prvi. A u neke lude teorije i Leptiri ako dobiju moreju biti prvi. Kompletirani jedni i drugi. I dok su se oni tak spremali i pripremali jeni za druge i već je dva razlike za Šumare. Dva blickriga i nenadana udarca završila su Tončeku iza pleč. Jel sve rešeno, jel to to. Kak je u tem času zgledalo to je to. Ali.... Leptiri imaju Šukija, imaju i Jožicu, a imaju i volju za pobedom. Taf, taf i već je nula! Hebote, reza se mijenja brže nek je Nives Celzijus menjala frajere. Šumari u šoku, Leptiri u naletu. I onda Šuki zabija u čiste devedeset. Ni Livi, a ni Petar Borota to ne braniju. Drugi polčas Šumari napadaju jer moraju pobediti. Leptiri se kvalitetno i elastično brane, kaj unosi i dodatnu neurozu u redove Šumara u terenu i izvan terena. Joža od jože Miškovoga nikak zabiti, Draž nikak zabiti, Niksa nikak zabiti i ode dete. Zgubili su, više ne ovise o sebi. Sad treba i druge čekati. A to je najgore.

Dubranec Strezojevo 2:1

Domaća Ilovača treba dobiti, a Kristuši bi šteli dobiti. I tak je i počelo. Si očeju dobiti. Jer moraju. Ilovača tradicionalno rastrčana i napadna, a ni Kristuši ne stojiju i ne čekaju. i oni nasrču na jadnoga Miku na golu. Borba je bila ogorčena i velika da bi na kraju Ilovača ipak nekak zmagala i u svim ludim teorijama osigurala najmanje trejto mesto. Sad Škajnec more mirne duše otiti na šank i guknuti jenu kiselu vodu.

Velika Buna Opatija 6:0

Divovi nisu imali nikakvih problema konta Sinova nesreće. Odmah su zagospodarili terenom i dali do znanja da i oni napeto čekaju rasplet još jedne tekme.

Kozjača Markuševec 1:3

Badelovi manekeni su sekak šteli dobitio tekmu. Si su došli, ali Kauboji su imali drugačija razmišljanja. Oni u čera preveć zgubili na svojem gruntu pa je današnji dan kvalitetna prilika da to popraviju. Tak su se i postavili, tak su i igrali. Nesu dali Đuke dijati nek su kvalitetno zabiljali i držali Manekene jako dalko od gola i z pobedom završili ovogodišnje putovanje po lige.

Lučelnica Donji Hruševec 0:2

Zadnja tekma ovogodišnje lige. Tekma koja odlučuje sve. Neverovatno, kak se se to poklopilo. Šoferi moraju dobiti Mučenike koji u zadnje vrijeme fantastično zgledaju na terenu. A i igraju. Ovaj put ih je, Mučenikov, fajn i bilo. Šoferi u standardnoj postavi, z Slavekom na golu. Trdo se igra, Šoferi očeju, Mučeniki nedaju, pa onda oni očeju, a Šoferi nedaju. Matej je dobor zbolokeran, Števa Mučenik je još navek malo samozatajan. Ili se čera preveč namučil, gdo bi ga znal. Nula na pol času. Neki veliju dobro da je tak, dok se tata Gorenc nebi složil s tem. On oče i mora pobediti. Čem je počel drugi polčas slijedi genijalni potez, možda i potez cijele lige: Zvonko okrenut golu u mrtvom kutu na cca 5 metri od gola i kad nema kam z loptom, on ju z petom rukne prema golu. Između golmana i stative oko tridest centimetri placa i lopta tudek vujde v gol!!! Šoferi vodiju! Golman Mučenikov gledi i ne veruje, tata Gorenc je skočil do neba, cele 3 centimetre vu zrak. Vodi!!! Sad je on gazda, sad on odlučuje o prvaku. U redovima Ilovače malo jača nevjerica ovim potezom, u redovima Divova su baš natakali Cocacolu pak nesu se ni videli, ali Šoferi vodiju. Nakon tog šoka Mučeniki se nikak nesu mogli vrnuti u igru, nikak to nesu mogli prihvatiti nek dobijaju još jenoga gola i tekma završava. Šoferi su prvi!!! Tata Gorenc je bez teksta, gledi vu prazno, a ne pijan, zevučka kak riba na suvom, pomalo već i pregukava ne sline nek suze. Konačno je dočekal ono kaj mu je već par put pobeglo, konačno je osvojil Brege, konačno je na vrhu Bregov. Bravo za njega i njegove dečke.

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Velika Buna 12 7 1 4 31 16 15 22
2 Donji Hruševec 12 7 1 4 25 13 12 22
3 Dubranec 12 7 1 4 22 17 5 22
4 Kravarsko 12 5 5 2 28 19 9 20
5 Šiljakovina 12 6 2 4 24 16 8 20
6 Strezojevo 12 6 0 6 27 23 4 18
7 Markuševec 12 5 3 4 17 17 0 18
8 Novo Brdo 12 4 4 4 14 12 2 16
9 Lučelnica 12 4 4 4 23 25 -2 16
10 Kozjača 12 5 0 7 20 26 -6 15
11 Gornja Opatija 12 4 2 6 16 27 -11 14
12 Pokupsko 12 3 3 6 15 26 -11 12
13 Opatija 12 1 2 9 14 39 -25 5
Malonogometna liga Vukomeričke gorice