Iduće kolo:

21. MNL "VUKOMERIČKE GORICE 2024."

POLJSKA U MOM SRCU!!! - 05/2024

Datum: 07.07.2024.

Vrući dan. Markuševec maksimalno upicanjen. Sve okolo mjesta događanja friško asfalterano, zbigecano, pokošeno i počišćeno. Inače je tak svaki dan pri njima, sve uredno i čisto. Šank-linija maksimalno jaka. Tu glavnu riječ vodi Janca kojega rijetko vidimo, a prema njegovim riječima to bu još i rjeđe. Suncobrani , stolovi i klupe postavlejni pod špage jer deda Mac neda da bu drugačije. Neše trupe su se skupile i bile su maksimalno spermne odraditi taj vrući subotnji zadatak. I na terenu, a pogotovo na šanku. Tako i bi. Obična vod je tekla u potocima, dok ove druge konkrevetnije pijače se ni dalo da teče nek se pomalo zlevala u napačena i suha grla naših pratitelja i prezentenata. Sve u svemu, uspjelo događanje, uspjela veselica i još jedan korak smo bliže našem konačnom cilju: uništavanju nepriajteljske tekuće sile. Ipak, da vidimo kaj se to događalo ovu sobotu, uz bend Oni i Ona:

Šiljakovina
Opatija Dubranec 1:3

I odma derbi. Prijašnja leta to bi bila šalamala za Ilovaču, ali letos .......... Bu hebanja majke i suncu i vremenu i strine Kate. Žustro su Futrački sinovi nesreće krenuli na Ilovaču. I da ne bilo Mike na golu već na polčasu bi bilo fajn za Futačke....... A v drugom polčasu kad se Grga zbrojil, kad je Starac uključil veternice i kad su se malo Futački.. zgubili u rotacijama, nastalo je sranje za njih. Dobili su golčeke, nisu zabili golčeke i ostaje žal za nečim više. Da, ne bilo ni poglavice Crnoga, ne bilo ni Dančija i to s odma vidi. A Ilovaču to ne nikaj sekeralo ni diralo, oni su svoje napravili za vreme tekme, a pogotovo posle tekme pod cmogorom uz kvalitetni redenik. Gajbi.

Lukinić Brdo Pokupsko 3:4

Mali derbi nakon kojega negdo nebu ostal na nule. A možda i oba njih. Zgubidani krenuli oprezno, Čigra na golu vrgel mešne rukavice da nebi pak bilo po prstima, a Belečići to nekak kormane po sredine. Igi i Marijan opereraju ze strane Ribičov. I rekli bi: se bu mirno. Onda se otprlo Zgubidanima, pa poramnali Ribiči i tak još jemput. I vredu, sad bu sakomu po nekaj, ali pretjerana neuroza i žifčanoća u starotovima Zgubidana dopelala je do akumuleranoga kaj Ribiči ne opraščaju. Prvi, valda ne i zadnji, bodeki su tu, sad bu ležeše. A Zgubidani i more njihovih vjernih i kvalitetno markiranih obožavatelja moraju čekati neku novu priliku za bodeke.

Novo Brdo Kravarsko 3:1

Opštinski derbi nije razočarao. Baš kontra. Bilo je svega: i dobrih akcija i lepe golof i zanimljivih situacija. Nadigravanje je trajalo tak dugo dok je Jožica mogel držati ritam. Kad je on malo gecrknul, Miši su preuzeli inicijativu u rešili taj derbi u svoju korist. Mladi Miši uz kvalitentnu podršku starije ekipe imaju sad kaj za reči, samo trebaju zdržati. A Leptirima ostaje bol u srcima i tuga na duše. I prilika za bodeke u nekoj drugoj epizodi.

Kozjača Strezojevo 1:2

Nu, još jen derbi. Fala Bogu kaje ima. Derbijof. I Badelovi manekeni i Kristuši kompletni na terenu, jedino su Manekeni oslabljeni za nedolazak tate Pefca. Počelo je ispitivački na obje strane, traže se mikro pukotine u obrambenem i inim redovima protivnika, ali ih nigdo ne nalazi. Svi drže svoje pozicije, nemre ni muva preleteti, a da ju negdo nebu spazil i probal zblokerati. I kak i navek vu takvemi situacijami, malo po malo, mic po mic i jen Kristuš je ostal sam na druge stative i zabija golčeka. U gledalištu, među hiljadama i stotinama stotina navijača oduševlejnje s jedne strane, a nevjerica z druge strane. Sad adute v rukami imaju Kristuši. Sad Manekeni moraju iskati slabu kariku i kartu. Pokušavaju z golmanom-igračem i to im toliko uspijeva da su guknuli još jenoga. E sad je situacija totalno zabrinjavajuća, sad već treba iti na pas mater i spustiti malo kosu. Nekak, skroz teško i nekak, Manekeni uspijevaju smanjiti rezu. Stišču, pritišču, navalivaju kak gladni čaglji, ali tu je Vrana na golu, tu je velemajstor za zakomplicerati, nemreju mu nikaj. Međutoa, igrači u polju pokazuju malo preveliku i preneopreznu žestinu, fauleki se pomalo gomilaju i došlo je od šestoga. Idemo na 9 metri i prilika za spas barem nečega. Ali ne, nebu išlo. Vrana je stal na crtu gola, obrisal znoj sa vručega čela, plunul najprije v desnu, a unda vu levu ruku, stisnul je i šake i šupak i po njegovom izrazu lica se videlo da ............... ga je stisnulo. Al za na stranu. I najiskusniji Maneken se zaletel, dregnul po lopte i već je zdigel ruke da je to to. Ali unda se tu pojavil Vrana i vlovil loptu koju ne puščal sedamnajst sekundi jer ga je otraga stisnulo,. Obranil je pobedu svoje ekipe, priskrbel sebi mesto među smrtnim besmrtnicima vu svojemu selu, priskrbel je dve gajbe više. Odeju bodeki na Svetozarevo, ode tuga i jad na Kozju dragu. Ali dolaze nove tekme, dolaze nove prilike, pojavljuju se i nove neprilike. Bu prilike za sekaj. A Vrana, on je otišel obaviti ono kaj trebalo, postal je drugi čovek kad se istovaril. I onda je krenul u obračun z žujom. Si znamo kak j to završilo.

Velika Buna Lučelnica 7:2

Negda je to bil derbi, a sad je samo tekma. Mučeniki oslabljeni poprilično, šok je još navek među njima, a Divovi su se nekak zvrpili. Ideju, Divovi, navaljuju, udaraju po golu sa svih strana, ali neće lopta kam bi oni šteli. Milijon prilika, stotine stativa, ali nejde. I unda na početku drugoga polčasa igra s golmanom u polju jem se tak splatila da su ga guknuli. Srećom, brzo su poramnali i onda su Mučeniki pali u snage, nemreju viš pratiti te zvrkaste mlade Divove i završilo je kak je završilo.

Donji Hruševec Markuševec 3:2

I za kraj dana obračun kod OH korala. Kauboji na Šofere. Svaki dolazi iz svog vremena u borbu gdje se zna da se ništa nezna. Domaći Kauboji nošeni navijačkim grlima svojih drukera pokušavaju napraviti štetu Šoferima čiiji Capo samo mudro promatra događanja. Ne seker se nikaj. On je svoje odsekeral do pol dan na jednom drugom mestu. Ipak, par mudrih i taktički važnih riječi im je uputil u međuvremenu i međuprostoru tak da je rotacija u momčadi Šofera maksimalno urodila plodom. Zabili su golčeke i ostavili Kauboje da se muče, patiju i probavaju zramlati. Ne išlo, zadnji trzaj je bil za maksmimalno smanjenje reze i tekmica je gotova. Moreju se krenuti održavati šank-igre gdje je kvaliteta svih pristunih neuptina i kvalitetno podnošljiva.

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Kozjača 5 4 0 1 20 3 17 12
2 Opatija 5 4 0 1 16 7 9 12
3 Donji Hruševec 4 4 0 0 10 4 6 12
4 Novo Brdo 5 4 0 1 10 5 5 12
5 Šiljakovina 4 3 0 1 13 5 8 9
6 Dubranec 4 3 0 1 11 6 5 9
7 Velika Buna 5 2 1 2 11 7 4 7
8 Strezojevo 4 2 0 2 8 6 2 6
9 Markuševec 5 1 1 3 4 9 -5 4
10 Kravarsko 5 1 0 4 7 14 -7 3
11 Pokupsko 5 1 0 4 5 17 -12 3
12 Lukinić Brdo 4 0 0 4 6 12 -6 0
13 Lučelnica 5 0 0 5 4 30 -26 0
Malonogometna liga Vukomeričke gorice