Iduće kolo:

16. MNL "VUKOMERIČKE GORICE 2019."

ŽENA ZA SVA VREMENA !!! - 11/2019

Datum: 21.07.2019.

OPASKA: DOGOVORENI SU BREŠKO-POSAVSKI SUSRETI! SUSRETI ĆE BITI 17.08.2019. U SUBOTU U NOVOM BRDU. IGRAMO STANDARDNO PO 4 EKIPE SA SVAKE STRANE I SELEKCIJA LIGE PRIJE SUSRETA PRVOPLASIRANIH. O POZVANIMA ZA IGRANJE U SELEKCIJI LIGE BITI ĆETE KASNIJE OBAVIJEŠTENI. NADAMO SE DOBROM REZULTATU. KONAČNO.

Standardi koje su Kauboji postavili u organizaciji svojeg domaćinstva su vrlo visoki i većini nas ih je teško dohvatiti. Uz proslavu Dana mjesta uklopila se i naša Liga tako da su svi bili zadovoljni i zadovoljeni. Prekrasno uređen travnjak, radi vremena osjećajno žućkastosmeđezelenkaste boje sa laganim prelazom na laganoprljavuljubičastu, pružio je svima mogućnosti da se iskažu. Ali godišnji su već u punom jeku, fali nam dječaka, fali nam djevojčica, ali ne fali i žuje. Na programu je nekoliko tekmi gdje se očekivalo da se bu nekaj riješilo. I riješilo se to da se nikaj nije riješilo. Tak i treba. Nek bude komplicerano do samoga kraja na Ilovače, pak nek tam bič puca. I dok su se tamburaši slagali za svirku, i dok je kuma Mara napajala kokice i dok je kum Imbrič gonil svoja 45 kojna pod haubom Zetora, jedna velika muzička HR zvijezda se ukazivala nama na ponudi: Zdenak Kovačiček. Znam. Znam. I znam. Ima vas puno kaj ne volite glazbeni izričaj ove dame. Ali kad je malo bolje poslušate i kad otkrijete svu ljepotu u milozvučnosti njezina glasa, kad otkrijete da je u njoj velika unutarnja dubina i gracioznost, onda je to to.

Zdenka Kovačiček (Zagreb, 16. siječnja 1944.) je hrvatska jazz i rock pjevačica. Jedna je od najznačajnijih i eminentnih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni. S trinaest godina svoju vokalnu karijeru započinje u duetu 'Hani', gdje pjeva zajedno s Nadom Žitnik. Nakon što se duet razišao nastupa po Europi u raznim klubovima, gdje je pjevala s mnogim poznatim glazbenicima (Bill Haley, The Kinks, INK Spots i drugima) i otkrila svoj talent prema jazzu, soulu i bluesu, a po povratku počinje suradnju s najboljim zagrebačkim jazzerima Boškom Petrovićem, Miljenkom Prohaskom, Damirom Dičićem i mnogim drugima. Tijekom svoje glazbene karijere surađuje s mnogim kultnim sastavima poput Nirvane (zagrebački trio), Timea, Bijelog dugmeta, YU jazz-rock selekcija, dok suradnja s Telephone blues bandom traje još i danas. Početkom 1970-ih nastupa na raznim festivalima i osvaja brojne glazbene nagrade. 1971. godine na Zagrebačkom festivalu izvodi skladbu Kornelija Kovača "Otvorila sam prozor", iste godine na Beogradskom proljeću izvodi skladbu Vojkana Borisavljevića "Ljubav" i osvaja nagradu kao debitant. Čitavu 1972. godinu provodi na turneji po bivšem Sovjetskom Savezu. Nakon što se vratila s turneje po Sovjetskom Savezu okreće se rock glazbi i počinje suradnju sa zagrebačkom skupinom 'Nirvana'. 1973. godine na BOOM festivalu u Ljubljani izvode skladbu "Klik temu broj 1" i od toga nastupa pa do danas nosi karizmu najprimjerenijeg ženskog rock vokala. Sredinom sedamdesetih nastupa u rock operi "Grička vještica"u kazalištu Komedija, pjeva sa YU jazz rock selekcijom i sudjeluje na snimanju albumu Pop od Tihomira Asanovića, kojeg 1976. godine objavljuje diskografska kuća Jugoton. U to vrijeme njezino ime se spominje u rock i jazz glazbi, nastupa na svakoj većoj smotri bluesa i soula, odnosi brojne nagrade i bude proglašena najboljim ženskim vokalom u državi. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih ostvaruju suradnju s producentom i dirigentom Vanjom Lisak. 1991. godine izdaje album Happy jazz album, koji sadrži klasične jazz skladbe, a na materijalu gostuju Georgije Garanjani i Peppino Principe. Godine 2004. za izdavačku kuću Cantus objavljuje album pod imenom To Be Zdenka, na kojemu je skladatelj bio Tomasović i na kojem je nanovo snimila skladbu "Žena za sva vremena".

Ipak, pogledajmo kako su naše dične snage odradile teška događanja prvog dana ovog napornog vikenda:

Gornja Opatija
Dubranec Gladovec 3:0

Grga je došel na tekmu. Z otem je se rečeno. Skoro. Kakva elegancija, kakva hladnokrvnost, kakva mirnoća. Ovak kad ga gledite, njega ,Grgu, odmah vidite da ima neki k…. u njemu. Naravno, logistička ili pozadinska podrška ostatka ekipe je bila vrlo kvalitetna tak da Ilovača danas nije trebala brinuti prevelike brige oko bodova. Deda Feljo je veće brige imal posle tekme, kako utažiti tu veliku žeđ radi velike topline i pritiska. Izvana i iznutra. A Peščenaki? Oni su takaj morali fajn kvalitetno popirati požirake. Kad već nisu došli na tekmu.

Gornji Hruševec Markuševec 1:3

Prvi mali derbi dana. Konstantno napaljeni Obadi, trkački uvijek iznimno raspoloženi, zišli su na megdan domaćim Kaubojima koje je deda Mac došel popratiti čak iz dalekog Vira. Jer tam nije imal mira, moral je videti svoje dečke kak to oni bujeju rešili. Svaka čast, deda, tak se brine oko svoje ekipe. Naravno, kad je deda Mac napravil takvu žrtvu, njegovi dečaki ga nikak nisu smeli razočarati. Uspjeli su kvalitetnim pozicijskim postavljanjima i korištenjem taktike: dva zeca-nisu tri zeca, umrviti igru, dopeljati Obade na svoj nivo i tak malo po malo, golček po golček i bodeki ostaju mado.

Lučelnica Donji Hruševec 0:0

Također jedan od malih derbija. Uzburkani Mučeniki kontra smirenih Sinova nisu uspjeli zabiti golčeka. Probali su sa svih strana i pozicija, i nogom i rukom i pim….. ali denes je Danijel spustil roletu, zaprl šaropolke i rekel da bude pauk, mali pauk, veliku mrežu pleo i da ne želi da ga njega, pauka, malog pauka, netko u tome ometa.

Velika Buna Šiljakovina 1:3

Je, veliki derbi. Divovi kontra Šumara, to je navek bilo za prste polizati. Divovi u novom modnom izričaju ipak nisu uspjeli riješiti enegmu zvanu Jožamiškof. Dečec, dečec? pazi kaj pišeš, dvaput ga je vrgel, onak ze strane tak da ni Đuro ne mogel nekaj više napraviti. Tekma puna dvofazne struje ,svaka vleče na svoju stranu u kojoj su osigurači Divova popustili i nisu uspjeli izdržati tu navalu adrenalina, prije, i žuje, posle tekme. Deda Mrki u hladovini, pokraj njega djevojčica, plava žuja, smiren, prati na vuru, siječe uzavreli zrak pogledima dok je sasvim suprotna bila pojava Buše koji je na suncu, bez žuje, neurozen, kormani, proba posložiti, savjetovati. Ali kad u ekipe imaš smirenoga brankara Tonu, Gia, Entonija, a pogotovo Gefu, zvana ti ne treba nikaj nigdo govoriti. Deda Mrki to zna, tata Buša pokušava nafčiti. Mnogobrojno mnoštvo, neki su došli čak iz dalekoga Schmidtwalloberzuhausena nikako nisu mogli biti nezadovoljni jer vidjelo se tu da se ima kaj za videti. Jer,sneje su počele prilaziti…………

Hotnja Kozjača 1:12

Bila je ovo Martinova simultanka. Da je puknul ze šekreta, zabil bi. Tak je bil denes, onak……….. raspoložen. Naravno mali Pukša se polako uklopljava u cijelu priču, Marko Pevec naganja vuke, ili oni njega, tko to može znati, bitno je da nisu dole srbi, dok je mali Bozanič postal kapetan dana, ruknul je loptu vu trejti slivar od igrališča. A znate kak su veliki markuševečki slivari.

Cerovski Vrh Kravarsko 1:2

Derbi. Dobar, čak i vrlo dobar nogač. Razigrani jedni, drugi i treći. Tomekima fali Hrco, Leptirima fali Krešo, Šumarima fali pive. I svi čekaju i gledaju kaj se to bu zgodilo. Jer jednima paše jedno, drugima paše drugo, a trejtima paše trejto. Logički. I igra se tak, onak sim pa tam, od jenoga gola do drugoga. A unda se počelo komplicerati. Zabijaju naši, zabijaju i drugi naši. Igra se vrlo dobro. Krpa raspoložen, Pavel raspoložen, Vinca raspoložen navek. Z druge strane Iva žifčan, Števa pretjerano nabrijan jedino Josip K mirno to promatra, daje svoj kvalitetni dio od četiri minute dvajsetdve sekunde i osemdesetjednustotinku u igri gdje je svojim atipičnim kretnjama u potpunosti zbunio Tomeke tak da se odjemput dogodilo, da prostite, sranje, i morali su, Tomeki, napraviti penalčeka. Jožica to ne prašta, Števe do kraja popuščaju obruči. Međutoa, Tomeki previše zapaljeni, nikako se ne uspijevaju smiriti i u ovoj izuzetno dramatičnoj i kvalitetnoj predstavi Divovi uspijevaju preko takne i klimave brvi odnijeti bodeke na zelenu stranu rijeke. U međuvremenu tamo negdje iznad Markuševca, nebo je i dalje žuto, a sunce je blu.

Novo Brdo Pokupsko 5:1

Trebal je i to bili mali derbi. Ali Ribiči nesu došli na tekmu tak da Šele i Pek nesu mogli napraviti nikakvu štetu neuobičajenim Miševima, Miševima gdje su mlade i napasne snage dobile priliku da se iskažu i tipla se i iskazal.

Strezojevo Opatija 1:4

Za kraj današnje priče još jedna interesantna i zanimljiva tekma. Kristuši probaju dojti do zraka i bodekof, ali tak razmišlaju i Tigriči. Kristuši u tim namjerama vrlo kvalitetno koriste Slaveka, dok Tigriči uzvraćaju z Tihim. I dok Šaki pomalo meče i trpa, Tihi radi onaj prljavi dio priče, neda mladim i napasnim Kristušima da dojdu u priliku za priliku. Još jedna tekma završena, još jedan dan pri kraju, počinju noćna veselja i radosti i počinje bitka za što mrzlijom žujom. A da je je bil, je. Mrzle žuje

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Kravarsko 10 9 0 1 33 10 23 27
2 Šiljakovina 10 7 2 1 36 12 24 23
3 Novo Brdo 10 7 1 2 23 10 13 22
4 Velika Buna 10 6 1 3 24 15 9 19
5 Dubranec 10 6 1 3 20 14 6 19
6 Lučelnica 10 6 1 3 21 17 4 19
7 Markuševec 11 5 3 3 23 17 6 18
8 Donji Hruševec 10 4 4 2 27 12 15 16
9 Gornji Hruševec 11 3 4 4 29 22 7 13
10 Kozjača 11 4 1 6 40 34 6 13
11 Cerovski Vrh 11 3 4 4 29 29 0 13
12 Gornja Opatija 10 4 1 5 26 27 -1 13
13 Opatija 11 3 3 5 30 27 3 12
14 Gladovec 11 3 3 5 13 23 -10 12
15 Pokupsko 10 2 0 8 13 43 -30 6
16 Strezojevo 10 1 1 8 14 33 -19 4
17 Hotnja 10 0 0 10 6 62 -56 0
Malonogometna liga Vukomeričke gorice