Iduće kolo:

20. MNL VUKOMERIČKE GORICE 2023.

LJEPOTICA! - 11/2023.

Datum: 07.08.2023.

Kravaščica nas je dočekala upicanjena maksimalno. Sinovi nesreće su po prvi put domaćini na ovom gruntu i izgleda sa su se dobor kliknuli sa održavateljem terena jer bez obzira na kišu koja je slinila skoro celo juto, igralište je na friško pokošeno i pružilo je maksimum da se dobro more igrati. Naravno, bilo je normalno da se z vremenom malo više razgazi jer je bilo mokro, ali cijelo vrijeme se moglo, skoro, normalno igrati. I opet nas se sakupio popriličan broj, opet smo dali maksimalni suport svojim dečkima, ove lige i događanjima koja su nam se prezentirala, opet smo pokazali da volimo ovaj događaj i Ligu i Brege. Derbija je bilo more, dobrih tekmi za dva mora, neizvjesnosti i iznenađenja na kilotone i to nas je veselilo. Radi toga smo se i malo dulje zadržali uz kvalitetnu muziku, uz mrzlu pivu i dobre komade. I muške i ženske. Jel se kaj razbistrilo pri vrhu? Nikaj. Ovo leto je totalna ludnica, ovo leto se zna da se nikaj nezna i to na maksimalu. Svi se boriju, svi gineju za svoje mesto, svi očeju čim više. Nekima uspijeva, nekima ne, ali that is a life. Nu, pogledajmo kaj smo i kako smo ove i sunačane i kišne nedjelje delali na terenu:

Strezojevo
Dubranec Opatija 3:1

Sinovi nesreće, ali i pratitelji ove lige očekivali su puno jači otpor Ilovači od pruženog. Ipak fali mali crni Josip i to se mora videt, nema ni zida od Dube na golu i to se takaj mora videti i osetiti. Ilovača se nije dala ometati u svemu tome nego je rutinski i smireno zela bodeke i sad more dojti gajba Hidre i peri pod cmogorom.

Gornja Opatija Novo Brdo 1:3

E, ovo je već derbi odmah na početku. Kompletni Futači, kompletni i Miševi. Panki je tu i odmah se lakše diše. Ništa pretjerano se ne događa. Poglavica je otraga i pazi da Miševima neke gluposti poput zabijanja golčeka ne opadneju na pamet, dok na druge strene te brige i brige oko Dančija vodi Damir. Sve se to nekak igra, i bi zabili golčeka i nebi, ali onda se otprlo i kad su golovi počeli padati, išli su u rafalima. Tu su se puno bolje i kvalitetnije snašli Miševi i odnesli kompletni ulov v Borišćak dok Futačima ostaje samo žal za boljim rezultatom. I mrzla piva.

Velika Buna Markuševec 3:1

Još jedan derbi .Sada su Kauboji poprilično kompletirali postavu. došla je planina Zvone na gol, ne došel Tomo jer more i djevojčica koja svoje hoće to ne dozvoljavaju. Ali borba je zagaranterana. Živahno se igra celo prvo poluvreme i na jene i druge strane. Tek u drugom polčasu, ulaskom tate Škojca stvari su krenule na bolje za Divove jer je na genijalan način anavigirao sineke Denija i Dinu. Naravno i mama Škojc je dala svoj del u tu priču, one ne rekla nikaj, samo je mirno promatrala i cvala u sebi jer njezin trojac ima kvalitetnog kormilara. Još k tomu je i Matko prestal cvileti i malo jače stisnul Maca, pa su stvari legle na svoje mesto. Divovi vodiju, Kauboji se moraju malo otrpti i zeti malček više rizika u igre kaj se i ne baš dobro pokazalo tak da je pobjeda Divova zaslužena. Logistika Kauboja je odma otišla na kotel, dok je logistika Divova imala druge brige, nabaviti breg mrzle pivi.

Kozjača Kravarsko 0:4

I ovo je trebal biti derbi, ali Badelovi maenekni "nesu" baš došli na tekmu. Totalno dekoncentrirani, možda i radi vijesti o saobraćajke njihovog brankara, ali Leptirima nisu pružili skoro nikakav otpor. Leptiri su delali kaj su šteli. Tata Pevec žaluje, al i nije išlo. Hebi ga.

Lučelnica Šiljakovina 1:4

I ovo je derbi, štel to negdo prizanati ili ne. Bez obzira na, u zadnje vrijeme standardnu postavu Mučenikof, tekma je bila poprilično izjednačena. Mučeniki vodiju i onda se u jedne minute totalno raspadneju. Netipično za njih, u minute primaju dva golčeka, pa se sad ti vadi i probaj vrnuti. Nejde, Joža od Jože Miškovga je raspoložen, Dado je raspoložen, a Gefo neda do svojega gola. Malo mira, malo ohlađenih glava i deda Mrki i njegov šogi moreju pri miru piti te mrzle pive.

Pokupsko Donji Hruševec 4:3

I za kraj dana trebala je to biti laganica za sve. I igrače obiju momčadi i more gledetelja oko igrališta. Da, trebalo je biti relaksirajuće, ali Ribiče treba za to pitati. Sve je divno i krasno počelo za Šofere, vodiju z dva razlike, bolji su, imaju milijon šansi, ali brankar Ribičof neda. Kiki to sa strane vodi uz potpuni zdravi razum i bistre glave. Onda je došel polčas, onda su Ribiči vrgli glave na vrpu, onda je Kiki rekel da oni zajci od prošle noći bi trebali počeli vrtati i djelovati, onda je Robi popizdel i priča kreće loše po Šofere. Smanjuje se reza, zramla se reza, opet Šoferi vodiju, opet ramlajne rezultata, a onda su Ribiči i poveli. Sad je već frka i panika u redovima Šofera maksimalna. Matej nemre sve pokriti, Zvone nemre dihati jer ga dupleraju i kad smo očekivali kraj priče, drama! Zajdni trenutki tekme. Jen Šofer, ne bitno koji, je pobegel i u kaznenjaku ga dočekaju sa mačetama i odrežu mu noge. Odostraga. Penalček z 6 metri. Šansa da veće nemre biti zeti barem bodeka. Ali.......... ne, nebu išlo. Hobotnica sa dvestotridesetčetiriipol kraka na sebi i dva promila u sebi je rekla da nebu išlo. I ne išlo. Obranjen penalček, gotova tekma, bodeki ideju na Plažu. Kiki luduje, Jole čupa kose sijede, Šoferi ne veruju da je zadnji dobil prvoga. Gledalište luduje, veći dio, a znamo i koji, dok tata Gorenc nemre dojti k nam nek ide k sebi. Još jedan dokaz da Breška liga pruža iznenađenja tamo gdje se nigdo i ne nada. Opet ponavljamo: na Breške lige treba se kvalitetno raskrvariti koljena i prolijati breg znoja da bi protiv nekog osvojil bodove. Bil on prvi, sedmi ili zadnji, nigdo se ne predaje i nigdo nikome ne priznaje da je bolji dok to ne pokaže na zelenoj travi ili crnom asfaltu.

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Velika Buna 10 6 1 3 25 14 11 19
2 Kravarsko 11 4 5 2 25 17 8 17
3 Šiljakovina 10 5 2 3 21 13 8 17
4 Donji Hruševec 10 5 1 4 21 13 8 16
5 Dubranec 10 5 1 4 18 15 3 16
6 Novo Brdo 10 4 3 3 13 10 3 15
7 Strezojevo 10 5 0 5 21 19 2 15
8 Markuševec 10 4 3 3 11 12 -1 15
9 Kozjača 10 5 0 5 19 22 -3 15
10 Gornja Opatija 11 4 2 5 14 22 -8 14
11 Lučelnica 10 3 4 3 19 20 -1 13
12 Pokupsko 10 2 2 6 13 26 -13 8
13 Opatija 10 1 2 7 14 31 -17 5
Malonogometna liga Vukomeričke gorice