Iduće kolo:

21. MNL VUKOMERIČKE GORICE 2024.

KAD FAZANI LETE!!! - 03/2024

Datum: 30.06.2024.

I ovo leto je bilo vruće na navek vrućem aslfaltu šilakovečkoga Pola. Teren zglancan, okoliš popeglan i čist, kak i navek v Šike, šank linija totalno spermna. I hladna, taman kak i treba biti. I dok su se folkloraši igrali tam vu novem domu, tancali i popevali tradicionalnbe popevke naših krajeva, naši dični malonogometaši su se loptali i priređivali nam stresne situacije koje je bilo jako teško zdržavati mirnoga i hladnoga srca . Sve tekme napete do samoga kraja, neke čak i posle, rezultati tijesni i kak smo već mali milijon put rekli, za saki bodek se moraš krvavo pomučiti, čak i doslovno, da bi ga dobil i otpelal na svoju ledinu. Tak je bilo i ovaj put. Nu, da vidimo kak je to stvarno bilo:

Dubranec
Opatija Lučelnica 3:2

Na početku odmah hebački dobra tekma. I dok je sunce bilo na svom zenitu toga popodneva, Futački sinovi nesreće navalili su na oslabljene Mučenike. Nema brankara, ali zato su tu stari majstori Sumrak i Škrinja koji su dali dodatnu dozu sigurnosti ekipi Mučenika. I kak smo i rekli i očekivali, Futački sinovi nesreće su navalili kak gladni vuki na gol Mučenikof koji se dosta dobro brane, ali nemreš sve obraniti i ode se na dva razlike. E, sad su neki mislili da je to to, ali, zahebi bracek, i Mučenike se nekaj pita. Malo po malo, mic po mic, loptica po loptica, pivica po pivica i došli smo do egala. A malo do kraja. Mamič drži gemišt, mrzli, malo v jene ruke malo v druge ruke, Medo se sekere na neviđeno, Duba razmišla, a ekipa v šoku. Ali onda se odnekud pojavil Danči, taj vragometni dečec, još navek malo "umoran" od teškog bečarskog života i nekak ga je piknul za mir na Opatijami, barem do zuta.

Novo Brdo Markuševec 2:0

Kak se i očekivalio i znalo, trda tekma, do bola. Dve pozicijski jake ekipe skopale su rovove pred svojemi goli i onda su se tek išli loptat. A bilo je zanimljivih i napetih situacija pred oba gola deje bilo i priliki za priliku i priliki za nepriliku, ali ništa konkrevetno do pred sami kraj kad su Miševi nekak pobegli i zabili golček koji je malo pomeknul rovove Kauboja prema naprijed, a kaje pak rezultiralo z tem da su dobili još jednoga. Korda i negvi dečki moreju sad pri miru božem piti čarobnu tekućinu, ali ni Kauboji ju nebuju pili pri nemiru. Malo tužnije, ali....

Lukinić Brdo Donji Hruševec 0:3

Nakon kola odmora i Zgubidani su se pojavili. Novi modni izričaj, bravo, vidi se da su delali po mestu i da su im ljudi dobre volje pomogli u svemu tome jer su prepoznali kvalitetu njihove priče i projekta koji su pokrenuli. Došli su na šilakovečko Pole z mrskom namjerom zmučiti Šofere koliko je to god moguće. I uspijevali su celi prvi polčas. Ali onda je malo ponestalo sape, onda su se v gledalištu javili neki njihovi drukeri kaj voliju seks, ali najvažnije je da se pojavil i najmlajši muški Gorenc, koliko smo upoznati sa situacijom oko te mladosti, i otprl vrata raja, tj. zabil je golčeka. Tata Gorenc sad more mirno zdenuti malo jače, mama more biti ponosna na sineka i kak su se Zgubidani bolje otpirali, tak su Šoferi pomalo metali i završilo je kak je završilo. Na šanku uz zadovoljtvo liječenja umornog tijela, suhih grla i napačene duše. Do ve.

Kozjača Kravarsko 2:1

I malo po malo, mic po mic, evo i njega. Još jednoga breškoga Der Klasssikera. Badelovi manekeni na Leptire. To se čekalo celu popoldnevku. Leptiri u sastavu koji je, a Manekeni maksimalni. I tata Čirola je tu negle, nevidimo ga, po običaju, ali ga čujemo, po običaju. Šuki na totalno neobičnom radnom mjestu se malo zaigral i evo prilike koju Manekeni nisu propustili realizirati. Bolji su u terenu, šaraju sa ekipom, ali Leptiri se ipak nedaju pod pete i drže taj minimalni zaostatak sve dok se Špajo ne rasrdil, poslagal Manekene kak šlipere i i sve to poramnal. E sad bu sranja, sad bu hebanja majke i tople vode i mrzle pive i kume Katojse. Manekeni napadaju i pucaju, Šuki neda i neda vu svoj gol. I sve bi to tak nekak z nulom završilo da Đuka ne popizdel, guknul si malo znoja kaj mu se zleval z umornoga čela, zel tu napačenu loptu krenul ne desno, pa desno, pa pak ne desno i onda okomito prema Šukiju, ali je fulal. Lupil je z levom nogom po vrućem šilakovečkom asfaltu tak jako da je to bilo mrsko za videti i zlecal je taj asfalt tak jako da se i on leknul. Asfalt. I da to ne napravil nebi 17 sekundi posle zabil golčeka koji je poslal bodeke vu Kozju dragu. I Kojzača more slaviti, a šank linija bu nadrapala.

Velika Buna Pokupsko 2:0

"Ljepotica" dana. Koliko je tu patnje i muke bilo, koliko je tu bilo gluposti, koliko je tu bilo svega drugoga osim nogometa, to ne za verovati. I da ne bilo Matka kaje nekaj pokušaval, bila bi to kacastrofa. Divovi u totalno devetkovanom sastavu, Ribiči su si, valda, osim tate Jolea i to je veliki minus. Mučenje lopte na stotu, deranje jadnoga šilakovečkoga Pola na desetu, neobičnih situacija, more. I da ne bilo tate Škojca, nula. On je svojim genijalnim trkom i varkom tijela gdje je najprije sebe cuknul nikam, a onda i Ribiča kaje na njega pazil poslal nekam i z trejtem prstom na desne noge zabil golčeka. Sad su Ribiči malo jače navalili jer i oni očeju zabiti, ali onda je jedan mlađahni i tvrdoglavi, možda bole reći nedopovedani, velikobunec dregnul to pod prečku da ni brankar Ribiča si ne mogel pomoći. Konačno pobeda Divova, konačno se buju mogli rastati oko 4 vure jutro. Ako nebuju ostali spati pod rostom vu Šike.

Šiljakovina Strezojevo 1:0

I za kraj šilakovečkih događanja, derbi. Kristuši na Šumare. Nema Vrane na golu, nema muža Muže, nema mame Jelekovac. To su problemi, veliki i možda preveliki za Kristuše. A pri Šumarima po prvi put velemajstor Niksa. I ne samo to, tu je i internacionalni majstor Šiki kao i ostali majstori i šegrti. Živahno, dopadljivo, napeto, lijepo, uzbuđujuće, nervozno, korektno. Nigdo nemre zabiti. I jeni i drugi imaju svoje prilike, ali nejde.Tona vrti ekipu, rotira maskimalno pokušavajući držati jaki tempo i ritam da te ne pitam, Kristuši odgovaraju pozicijskom igrom gdje Rovišan brothers drže konce v rukami. Nula je i dalje. Neuroza u redovima Šumara se pojačava, njihovi drukeri proklinju sudbu kletu jer Kristuši su trdi, Kristuši se nedaju. Obrambena linija Maginot je nepremostiva prepreka za sve Šumare. Smireni Marko zna da ga cura gleda pa mora biti dobar, a neurozni Mika je ....... neuruozen. Neki bi rekli z razlogom, većina bi rekla: bez razloga. Kak i je. Lijepa tekma, za prste polizati interesantna i vleče na trdu nulu. Nejde Jože od Jože Miškovoga, nedje Dade, nemre Niksa. A ni Šiki. Tak su i Kristuši mislili da Šiki nemre. Šiki je samo delal na dobivanju radne temerature jer njemu za to treba malo više cajta. I onda kad je stari pen dobil radnu temepraturu onda ga je vu svojem stilu piknul z tak jakem udarcem da je ona već prije spomenuta napačena lopta jedva prešla crtu vu gol. I sad je drž-nedaj u obrambenim redovima Šumara jer Kristuši ideju na rogle, ako treba. Ipak, premalo vremena i bodeki su ostali na Polu, nove brige za Tonu, nove gluposti mu moreju sad opasti na pamet.

Tablica

Poz. Tim Uta Pob Ner Izg Dani Prim Razlika Bodovi
1 Opatija 3 3 0 0 12 2 10 9
2 Šiljakovina 3 3 0 0 12 3 9 9
3 Kozjača 3 3 0 0 9 1 8 9
4 Donji Hruševec 3 3 0 0 7 2 5 9
5 Novo Brdo 3 2 0 1 5 3 2 6
6 Velika Buna 3 1 1 1 4 3 1 4
7 Dubranec 2 1 0 1 6 4 2 3
8 Strezojevo 2 1 0 1 4 2 2 3
9 Markuševec 3 0 1 2 0 5 -5 1
10 Lukinić Brdo 2 0 0 2 2 6 -4 0
11 Kravarsko 3 0 0 3 4 11 -7 0
12 Lučelnica 3 0 0 3 2 13 -11 0
13 Pokupsko 3 0 0 3 0 12 -12 0
Malonogometna liga Vukomeričke gorice